sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Uusia juttuja

On laiskaa tämänkin blogin päivitys. Nyt on lapsilta kuitenkin niin hienoja juttuja, että on hauskaa laittaa julki.

Ostin kirjan The potters book of glaze recipes, Emmanuel Cooper. Olen testannut joitakin sen lasitteista. Ne kulkevat minulla nimellä PBGR+numero. Kiinnostuneille tiedoksi!

Savi noissa on Creatonin 267, valkosavi, jossa on 15% shamottia. Poltettu noin keilaan 4-5.

Nuorimmaisen orava (PBGR220, mutta barium korvattu strontiumilla. Kirjan mukaan tämä on vihreä.). 

Tämä on ihan käsittämättömän hieno minusta! Ja vanhemmatko muka olisivat  puolueellisia? Sekalasite, eli olen heitellyt ämpäriin huonojen lasitteiden koe-erät. Tässä on paljon puna- ja mustasavea, vaikkei sitä voisikaan tuosta arvata.  

Linturasia. PBGR63v1. Ei ole luonnossa noin pliisu.
Kukka. Minä näen tässä jonkinlaisen kumaran kuninkaan. Aqua blue dry glaze + sekava.

Hunajarinta, sekalasite + PBGR63v1 ja sekava
 Samalla vaivalla vähän omiakin tekeleitä.

Sisällä PBGR220 strontiumilla, ulkona alhaalla PBGR217, joka on vaalean vihreä ja hienosti säröilevä. Ohuelti se menee tummaksi ja mattapintaiseksi, kuten ihan alhaalla. Ylhäällä on PBGR210. Hienoin kipponi toistaiseksi.  Säröt näkyy vähän, kun kuvan klikkaa suuremmaksi. Säröt saa paremmin esiin, kun niihin laittaa tussia tms, mutta en ole vielä halunnut tehdä sitä, kujn tuo on hieno noinkin. 

ABDG, alhaalla alla lisäksi PBGR217, joka ei ole onnistunut tuossa. 

ABDG, vähän liian paksulti. Menee turhan tummaksi. Vaaleat kohdat aika makeita. 

Sisällä joku kirkas lasite, johon lisäsin kobolttioksidia. Ulkona ylhäällä ja alhaalla  on PGBR213, joka on vähän piirteetön.  Välissä on kuvioinnin päällä veteen sekoitettuna jotain frittiä + kobolttia, ja ylimääräiset pyyhitty pois. 

PBGR32 muunnos, jossa osa kuparikarbonaatista on korvattu kuparioksidilla.  Kuvion päällä fritti+rautaoksidi. 

Noissa on tuollaista röpelöä, jota englanniksi kutsutaan nimellä shredding. Youtubesta bongattua, esim. Hsinchuen Lin tekee upeita juttuja tällä tekniikalla. Tuolla yksi opetusvideo. Siinä siis tehdään jostain raudasta L-muotoinen väline, joka teroitetaan. Esinettä pyöritetään dreijalla, ja aseetta painetaan nahkakuivan esineen pintaan sopivassa kulmassa, niin se alkaa hyppiä pintaa vasten ja repii lastuja pois. Tulos on jotenkin randomi, mutta säännöllisellä tavalla. Märempään saveen tulee syvempiä kuoppia, kovempaan matalampia mutta tiuhemmin. Nuo kaksi viimeistä kippoa eivät ole hyviä esimerkkejä, savi on päässyt jo turhan kovaksi.

2 kommenttia:

  1. Todella tyylikästä kamaa!

    Olisko mahdollista tilata muutama pieni erä astioita pienen kahvilamme hyllyille myyntiiin??

    VastaaPoista
  2. No ehkä olisi, koska kippoja tulee hissukseen enemmän ja susia vähemmän. Jotain niille täytyy jossain vaiheessa keksiä. Voin panna napakymppejä syrjään. Mähän teen vaan ehkä 10 kippoa kuussa tms. Harrastushommaa, tunti pari viikossa, ei sen enempää.

    VastaaPoista